Galvanizle ilgili olarak ilk bulgular MS 79 yılında bulunmuştur. Bu tarihte inşaatlarda çinko kullanıldığına dair kayıtlar mevcuttur ve bu tarih GALVANİZ’in başlangıcı olarak kabul edilebilir.

Kaydedilen ilk galvanizleme işlemi Fransız kimyacı P.J. Malouin‘ in 1742 yılında Fransız Bilimler Akademisi’ndeki sunumunda tarif edilmiştir. Burada demirin erimiş çinko ile kaplanması metodu anlatılmıştır.

Bu kaplamanın bugünkü adını alması ise; Luigi Galvani’nin (D:1737-Ö:1798) 1772 yılında yaptığı bir deney sırasında metaller arasında gerçekleşen elektrokimyasal prosesi keşfetmesiyle olmuştur. Daha sonra 1801 yılında Alessandro Volta (D:1745-Ö:1827) galvaniz işlemine ait araştırmaları ilerletti ve elektropotansiyeli keşfetti ayrıca çinko ve gümüşün farklı metaller arasında en etkin elektrik üretenler olduğunu fark etti.

Galvani ve Volta’nın farklı metallerin temasından elektrik üretilebilme buluşundan sonra Parisli inşaat mühendisi Stanislaus Tranquille Modeste Sorel 10 Mayıs 1837 tarihinde ilk dönem demiri pastan koruma metodu için patent aldı.

1850 yılına gelindiğinde sadece İngiliz Galvaniz Sanayi galvaniz çelik üretimi için yıllık 10.000 ton çinko üretiyordu.

Amerika Birleşik Devleti’nde ilk galvanizleme tesisi ise 1870 yılında açıldı. O tarihlerde çelik çinko banyosuna elle daldırılıyordu.

2 asıra yakın bir zamandır kullanılan Sıcak Daldırma Galvaniz,  dünyada korozyondan korunma deyince ilk akla gelen çözüm yolu olarak güncelliğini korumaktadır.